Accident groaznic, sâmbătă dimineaţă, pe drumul spre Cihei, lângă sala de nunţi Cristal Garden. Un bărbat în vârstă de 50 de ani, muncitor la reţeaua de canalizare, şi-a găsit sfârşitul într-un canal plin cu apă.

Potrivit căpitanului Camelia Roşca, purtătorul  de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor, incidentul a fost anunţat prin numărul de urgenţă 112, în jurul orei 9.

"La faţa locului au fost mobilizate două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru motopompe, o autospecială de descarcerare, dar şi echipajul de Terapie Intensivă al SMURD.  În momentul sosirii la locul intervenţiei, echipajele de pompieri militari au constatat că victima era acoperită în întregime cu apă. Intervenţia a fost îngreunată de faptul că piciorul bărbatului era blocat între conductele aflate în partea inferioară a canalului, adânc de 3 metri şi jumătate. Pompierii militari au procedat la evacuarea apei din canal cu ajutorul unei motopompe, un membru al echipajului coborând în canal pentru scoaterea la suprafaţă a trupului neînsufeleţit al bărbatului", a precizat Roşca.

Totodată, la faţa locului s-au deplasat şi poliţişti, dar şi un echipaj al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, care au început cercetările legate de modul în care s-a petrecut tragedia.

"Este vorba de o firmă din Bucureşti. Muncitorul era angajat cu contract  de muncă, din punctul de vedere al relaţiilor de muncă, totul a fost în regulă. Din datele preliminare, în jurul orei 9, a intrat să facă o probă la un canal de vizitare pe canalizare şi se pare că nu a mai putut să iasă de acolo. Omul ar fi murit înecat", a precizat BIHOREANULUI şeful ITM Bihor, Marius Rotar.

Pe de altă parte, un alt accident de muncă s-a petrecut săptămâna aceasta la Criştior, unde un localnic a fost omorât de o creangă, în pădure. Bărbatul, care avea toate documentele necesare pentru a tăia copaci în zonă, îşi pregătea drujba când o creangă s-a prăbuşit peste el şi i-a zdrobit capul.