Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a transmis, miercuri dimineaţa, la ora 8.40, că în localitatea Buduslău s-a petrecut un accident. Un TIR încărcat cu boabe de porumb s-a răsturnat pe şosea, iar şoferul a rămas încarcerat, în stare de semiconștiență, au transmis reprezentanţii ISU.

"Pentru salvarea victimei, la fața locului au fost mobilizate de urgență, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Marghita cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de lucru cu apă și spumă și cu o ambulanță de tip B2 și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea", se arată în informare.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a IPJ Bihor, Ioana Lascău, apelul 112 privind accidentul din Buduslău a fost înregistrat la ora 8.18. Incidentul s-a petrecut pe DJ 191F chiar în centrul localităţii Buduslău, unde autocamionul s-a răsturnat într-o curbă. 

UPDATE: 

ISU a informat ulterior că "echipajul de descarcerare a evacuat în câteva minute, conducătorul auto rămas captiv în cabina autovehiculului, predându-l echipajului de pompieri militari paramedici care i-a acordat primul ajutor calificat". "Victima, aflată în cod galben medical, prezentând traumatism cranio-cerebral sever și contuzii, a fost preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe", se mai arată în informarea ISU. 

După producerea accidentului, traficul în zonă s-a desfăşurat pe un singur fir, alternativ. 

Cum boabele de porumb s-au revărsat pe carosabil, pompierii detaşamentului Marghita au curăţat zona, pentru a preîntâmpina alte evenimente rutiere.