Accident grav, marţi după amiază, în faţa şcolii Dacia, de pe Bulevardul Dacia, din Oradea. Două autoturisme s-au ciocnit, iar o persoană a rămas încarcerată.

"Apelul 112 a intrat la ora 17.32. Accidentul s-a produs pe Bulevardul Dacia din Oradea, sunt implicate două autoturisme. Traficul rutier nu este blocat, se desfăşoară pe celălalt sens de mers, dirijat de poliţiştii rutieri aflaţi la faţa locului", a precizat BIHOREANULUI comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, maior Camelia Roşca, în cele două autoturisme se aflau cinci persoane, dintre care patru au ajuns la spital.

foto: Paul Lelea

"Pompierii militari au evacuat persoana rămasă captivă într-unul dintre cele două autoturisme, iar echipajele medicale SMURD şi SAJ au evaluat vctimele şi le-au acordat primul ajutor, patru dintre acestea fiind transportate la spital, trei în cod verde (cu răni uşoare n.r.) şi una în cod galben medical (cu diverse traumatisme care la momentul evaluării nu i-au pus viaţa în pericol n.r.). O victimă a refuzat transportul la spital", a precizat Camelia Roşca.

Printre cei răniţi se află şi un copil.

Cele două maşini implicate - Chrysler şi Peugeot - au ambele numere de străinătate - Belgia şi Austria.

Din câte se pare, una dintre ele a intrat pe contrasens. 

Circumstanţele producerii evenimentului rutier vor fi stabilite, însă, în urma anchetei făcute de poliţişti la faţa locului. 

La locul accidentului au fost mobilizate trei echipaje de pompieri militari orădeni, cu o autospecială de descarcerare grea, o ambulanţă de tip B2 (SMURD) şi cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă (pentru a se asigura că în urma impactului nu izbucneşte un incendiu), precum şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bihor.