Un băieţel în vârstă de 7 ani din Bucureşti este în stare gravă, după ce a încercat să traverseze DN76, chiar la intrarea în staţiunea Băile Felix, şi a fost lovit în plin de o maşină. 

A sărit în faţa maşinii

Potrivit agentului principal Ioana Lascău, de la Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, accidentul s-a petrecut sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 9.40, pe DN 76, la volanul maşinii fiind un tânăr de 28 de ani, din Sânmartin, iar victima e din Bucureşti. "Nesupravegheat de bunici, minorul în vârstă de 7 ani s-a angajat în traversarea carosabilului prin loc nepermis, prin spatele unui alt autoturism parcat. A suferit leziuni multiple, pentru îngriirea cărora a fost internat în spital", a precizat Lascău.

Martorii spun că băieţelul circula, însoţit de bunici, pe marginea drumului şi a sărit efectiv în faţa maşinii. "Deoarece maşinile parcate neregulamentar pe marginea drumului naţional chiar de la intrarea în Băile Felix nu le permit pietonilor să circule regulamentar, ei trebuie să intre pe partea carosabilă. La un moment dat, pentru a ajunge la ştrand, copilul, împreună cu bunicii lui, cu care se afla în vacanţă la Băile Felix, s-au angajat în traversarea drumului prin loc nepermis. Nefiind supravegheat în timpul traversării, copilul a fost lovit de o maşină, marca Lexus, care circula regulamentar dinspre direcţia Oradea. Şoferul autoturismului l-a observat prea târziu pe copilul care sarise în faţa maşinii şi nu l-a mai putut evita", a precizat BIHOREANULUI, Alina Faur.

Copilul a căzut pe burtă şi s-a ales cu răni multiple. I s-a acordat pe loc primul ajutor de un echipaj al Ambulanţei din Hunedoara, care trecea prin zonă în momentul accidentului, după care a fost preluat de un echipaj al SMURD şi dus la Spitalul Judeţean. "A suferit un traumatism cranian destul de serios, are fractură deschisă de os frontal, fractură de bazin şi escoriaţii multiple la nivelul întregului corp, pe faţa anterioară. A rămas internat la secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean", a declarat BIHOREANULUI dr. Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor şi al SMURD.

Pietonii, neglijaţi

Oamenii din zona petrecerii accidentului rutier dau vina pentru incident pe autorităţi, "care împreună cu primarul din Sânmartin (Lucian Popuş), nu iau nici o măsură pentru a împedica maşinile să parcheze pe marginea carosabilului", dar şi pentru că în zonă "nu se află nici măcar o trecere de pietoni, care să le permită turiştilor cazaţi la pensiunile din apropiere sau care vin din staţiunea 1 Mai la ştrand în Felix să traverseze drumul regulamentar". "În fiecare weekend, când vin cu soţia la ştrandul din Băile Felix, sunt nevoit să ocolesc maşinile care ocupă spaţiul destinat pietonilor pentru a putea ajunge în siguranţă în staţiune", a precizat Ion D.

Culmea este că, imediat după producerea accidentului, alte câteva grupuri de persoane, între care erau şi copii mici, traversau drumul european E79 neregulamentar, fiind oricând supuşi unui pericol asemănător.

Alt copil accidentat

Pe de altă parte, tot sâmbătă, un alt băieţel, în vârstă de un an şi jumătate, a ajuns la aceeaşi secţie, de Terapie Intensivă, la Spitalul Judeţean, după ce a fost scăpat de mama sa din braţe. Micuţul s-a ales cu răni serioase la nivelul capului şi va mai rămâne, şi el, o perioadă internat.

Potrivit dr. Borcea, copilaşul are o fractură de os occipital, iar starea sa este destul de gravă.