Un nou accident grav s-a produs, marţi, în Bihor. Un băiețel este în stare foarte gravă, după ce a fost lovit de o maşină în localitatea bihoreană Girişul de Criş.

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, apelul prin numărul de urgenţe 112 a intrat la ora 11.59.

"Accidentul rutier s-a produs în localitatea bihoreană Girişu de Criş, un copil a fost acroşat de un atutourism. În acest moment victimei i se acordă îngrijiri medicale la faţa locului. Poliţiştii rutieri vor efectua cercetări pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor cauzelor producerii accidentului rutier", a explicat reprezentanta Poliţiei.

Aceasta a mai precizat că traficul în zonă nu este blocat.

Nu sunt clare, încă circumstanţele evenimentului, dar, din câte se pare, micuţul ar fi ieşit din curte direct în faţa maşinii.

"La faţa locului s-au deplasat de urgenţă un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi echipajul de Terapie Intensivă al SMURD Oradea, care în momentul de faţă efectuează manevre de resuscitare, copilul fiind în stop cardio respirator", a declarat BIHOREANULUI maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al SMURD Bihor.

UPDATE, ora 14.45: Au chemat mascaţii

Accidentul s-a produs pe strada Lungă, din interiorul localităţii. Potrivit relatărilor martorilor, copilul ar fi ieşit din casa bunicilor, în faţa căreia era parcat un cap de TIR şi nu ar fi fost văzut de şofer.

După ce l-a lovit, maşina a mai mers câţiva metri, ajungând într-un şanţ şi nimerind într-o altă maşină, parcată pe marginea şoselei.

Imediat după impact, spiritele s-au încăierat, mai mulţi localnici sărind la şofer. Revoltaţi, ei susţineau că "nu avea cum să aibă 40 de kilometri pe oră", aşa cum ar fi susţinut acesta şi că ar fi circulat cu viteză. De altfel, la faţa locului a fost chemat şi un echipaj de "mascaţi" de la Poliţia Bihor. Nu a fost nevoie, însă, să intervină, dat fiind că, la vederea lor, oamenii s-au calmat.

Până la urmă băieţelul a fost resuscitat şi transportat cu răni grave la spital. Mama lui a suferit un șoc după cele întâmplate, având nevoie de îngrijiri medicale.

UPDATE, ora 15: Concluziile poliţiştilor

Concluziile desprinse în urma cercetărilor făcute la faţa locului de poliţişti confirmă ipoteza că micuţul, care are 4 ani şi 5 luni, şi nu 3 ani, cum s-a vehiculat anterior, ar fi ieșit în faţa maşinii. 

"Un minor de 4 ani, localnic, în timp ce se afla în curtea unui imobil de pe strada Lungă, a pătruns brusc pe partea carosabilă, fără să se asigure în prealabil, şi a fost acroşat de un autoturism condus pe aceeaşi stradă dinspre strada Gorunului înspre strada Stadionului de un bărbat de 37 de ani din Girişu de Criş. În urma impactului, autotutismul a ricoşat într-un alt autoturism, care staţiona înafara părţii carosabile", a explicat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Copilul "a suferit multiple leziuni" pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital, a mai precizat ea.

Ancheta în caz este continuată de poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Rutier.