Un grav accident de circulaţie s-a petrecut luni dimineaţă, în jurul orei 10, la ieşirea din localitatea Leş spre Oradea, pe DN 79.

O autoutilitară ce transporta butelii de oxigen s-a lovit de un autotren încărcat cu polistiren, din motive încă neclare. În urma impactului, şoferul autoutilitarei, un bărbat în vârstă de 51 de ani, a murit pe loc. Şoferul TIR-ului, un bărbat de 28 de ani, a suferit o contuzie toracică, dar nu este în stare gravă şi a refuzat transportul la spital.

Potrivit căpitanului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, la faţa locului, echipajele de pompieri se asigură că nu va izbucni un incendiu. "S-a realizat un dispozitiv de prevenire a incendiilor, întrucât rezervoarele celor două autovehicule sunt sparte", a declarat Roşca pentru BIHOREANUL.

Pompierii au intervenit cu precauţie, pentru că nu ştiau dacă buteliile sunt pline sau nu, dar până la urmă s-au dovedit goale. La locul accidentului s-au deplasat două echipaje de paramedici, un echipaj de descarcerare grea, unul de lucru cu apă şi spumă, echipajul CBRN (de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, nucleară şi radiologică), respectiv un echipaj al Ambulanţei.

Poliţiştii au oprit traficul în zonă şi au securizat perimetrul, tocmai pentru că cea mai mică scânteie ar putea declanşa o deflagraţie. "Traficul rutier este blocat şi deviat pe la Sînnicolaul Român – Cefa – Sîntandrei, până la degajarea carosabilului şi finalizarea cercetărilor la faţa locului", a precizat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

UPDATE:

Primele cercetări făcute de poliţiştii rutieri arată că accidentul a fost provocat din cauza vitezei autoutilitarei.

"Un bărbat în vârstă de 55 de ani din municipiul Oradea, în timp ce conducea o autoutilitară, pe direcţia Salonta Oradea, într-o curbă uşoară spre dreapta, din cauza vitezei, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autotren condus de un bărbat de 29 de ani din comuna Pocola", a declarat Alina Dinu, cu precizarea că polițiștii rutieri continuă cercetările în acest caz.

Circulația în zonă a revenit la normal.

(Sursa foto: Facebook, Digi24 Oradea)