Accident grav, sâmbătă seară în zona Parcului 1 Decembrie din Oradea. Un bărbat de 36 de ani, şofer al unui Volkswagen Golf, a fugit, după ce a acroşat un autoturism Ford Fiesta care a nimetrit în trei pietoni, două femei şi o fetiţă.

Conform unui comunicat transmis duminică de Poliţia Bihor, evenimentul s-a produs la ora 21.40.

Orădeanul de 36 de ani conducea pe strada Traian Moşoiu din Oradea, când, la intersecţia cu strada P-ţa 1 Decembrie a virat la stânga, pentru a intra pe strada P-ţa 1 Decembrie, dar fără să se asigure corespunzător. Astfel, a pătruns pe banda a treia, unde a lovit un autoturism (Ford), condus de un orădean de 20 de ani, circula pe banda a treia, în aceeaşi direcţie.

"În urma impactului, cel de-al doilea autoturism (Fordul - n.r.) a părăsit partea carosabilă prin stânga direcţiei de deplasare, a lovit scuarul din beton care delimitează refugiul pietonal şi a accidentat trei pietoni, respectiv o femeie de 38 de ani, o minoră de 5 ani, ambele din municipiul Oradea şi o femeie de 43 de ani, din municipiul Timişoara, judeţul Timiş, apoi şi-a continuat deplasarea, a lovit poarta din metal de la accesul în Parcul 1 Decembrie, a pătruns pe aleea din incinta parcului şi s-a izbit frontal de un copac", arată comunicatul Poliţiei.

În loc să stea pe loc, şoferul Golfului, care a provocat accidentul, "a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei, fiind depistat cu operativitate de poliţiştii rutieri orădeni".

"În urma accidentului rutier, cei trei pietoni au suferit leziuni uşoare, pentru îngrijirea cărora au fost transportaţi la spital", mai arată comunicatul.

Ancheta este continuată de poliţiştii Biroului Rutier Oradea.