O persoană a fost rănită, joi după amiază, în urma impactului dintre o autoutilitară şi un TIR. Evenimentul rutier s-a produs în localitatea Sântion, pe un drum ce duce spre balastieră, în împrejurări deocamdată necunoscute.

La spital cu răni grave

"Apelul prin 112 a fost primit la ora 15.25. În accident sunt implicate o autoutilitară şi un cap tractor. O persoană a fost rănită şi transportată la spital", a declarat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor. Un echipaj al Poliţiei Rutiere a descins pentru cercetări la faţa locului.

Victima, un bărbat de aproximativ 22 de ani, şoferul maşinii mici, a fost preluată de echipajul de terapie intensivă al SMURD Oradea şi dusă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

Tânărul s-a ales cu răni grave, în special la mâini şi la picioare. "Bărbatul este conştient, în stare stabilă, a suferit politraumatisme", a precizat BIHOREANULUI dr. Alexandru Mateoc, purtător de cuvânt al UPU-SMURD.

De vină, tânărul de 22 de ani

Din cercetările făcute de poliţişti la faţa locului, vina pentru producerea evenimentului rutier o poartă tânărul de 22 de ani, care, conducând maşina mică, o autoutilitară Peugeot, nu a adaptat viteza la drum, şi, dorind să depăşească un autobuz ce staţiona neregulamentar, a intrat pe sensul opus, intrând direct sub TIR. Şoferul camionului a virat puţin dreapta, cât să evite un impact frontal, astfel că maşina mică a intrat în remorcă.

"Un tânăr de 22 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea o autoutilitară, în localitate, dinspre DN 1 înspre balastieră, nu a redus viteza corespunzător într-o curbă uşoară la dreapta, în condiţiile în care avea pe banda sa de deplasare un autobuz care staţiona neregulamentar în faţa unui imobil, a pătruns pe sensul opus şi a intrat în coliziune semiremorca unui autotren condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 41 de ani din comuna Sânmartin", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, comisarul Alina Dinu.

Defecţiune sau nepăsare?

Din câte se pare, şoferul de autobuz ar fi avut defecţiune la sistemul de răcire. Totuşi, unii localnici au scris, pe grupul de Facebook Infotrafic al judeţului Bihor, că în locul producerii accidentului este un obicei să staţioneze autobuze care preiau muncitorii unei fabrici de pantofi din zonă.

"Fabrica are curte proprie, unde ar putea parca autobuzele liniştit, dar ei aşteaptă muncitorii în curbă cu linie continuă!", a scris un internaut pe Facebook. "Zilnic de la ora 15 sau cand pleaca acasă acolo este dazastru!", a scris un alt comentator.

Poliţiştii rutieri continuă cercetările în acest caz.