Un microbuz românesc care se deplasa din Galaţi către Milano, Italia, cu 21 de persoane la bord, a fost izbit în plin de un TIR bulgăresc, pe autostrada M5 din Ungaria, în apropiere de Budapesta, în această dimineaţă. Trei persoane au murit pe loc şi alte 18 sunt rănite şi au fost transportate la 5 spitale din zona capitalei ungare.

Din primele informaţii, o coloană de maşini se afla staţionată pe autostradă, cu avariile aprinse, din cauza unui ambuteiaj. Şoferul TIR-ului nu a observat acest lucru şi a intrat în plin în coloana de maşini.

În jurul prânzului, secretarul de stat Raed Arafat şi o echipă de medici români se vor deplasa cu un avion militar Spartan către Budapesta, pentru a evalua starea răniţilor, a anunţat premierul Victor Ponta.

O singură persoană din cele 18 rănite este în stare mai gravă, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Brânduşa Predescu, precizând că printre răniţi se află şi doi copii, care sunt în afara oricărui pericol.

Predescu a precizat că familiile celor trei români decedaţi în accident au fost arunţate de către autorităţile competente.

Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor, a anunţat că firma de transport şi microbuzul au toate actele şi licenţele în regul