O tânără în vârstă de 19 ani din Bihor a fost rănită duminică după amiază, după ce a căzut cu ATV-ul într-o râpă în timp ce se plimba împreună cu un grup de prieteni.

Accidentul s-a produs pe unul dintre versanţii din apropierea Vârtopului, mai exact pe un drum dintre Vârtop şi Bubeşti, iar în urma apelului prin 112, primii care au intervenit au fost salvamontiştii bihoreni, care asigură permanenţa în arealul satului de vacanţă Vârtop - Munţii Bihor. 

"Este vorba despre o tânără de 19 ani, din comuna Holod. Din datele pe care le avem, a fost la o tură cu ATV-urile prin zona Vârtop şi la un moment dat a pierdut controlul ATV-ului, luând-o la vale pe o pantă destul de abruptă și a căzut", a declarat BIHOREANULUI Pinter Istvan, seful serviciului Salvamont Salvaspeo Bihor.

La fața locului a fost mobilizat și elicopterul SMURD, nu pentru că tânăra ar fi fost foarte grav rănită la prima vedere, ci pentru eficiență, dat fiind terenul accidentat.

„După acordarea primului ajutor la locul accidentului, salvatorii montani au imobilizat victima în targa UT (o targă de salvare în condiții extreme - n.r.) și au evacuat-o din versant până la elicopterul SMURD (care a aterizat pe drumul forestier de deasupra râpei n.r), urmând ca accidentata să fie transportată până la UPU Oradea”, se arată pe pagina de Facebook Salvamont Salvasepeo Bihor care a publicat și imagini de la intervenție.

Medicii Unității de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean vor evalua starea de sănătate a tinerei, respectiv să afle dacă fata s-a ales și cu fracturi de pe urma aventurii.

Polițiștii vor ancheta circumstanțele exacte ale accidentului.

Vezi mai jos imagini de la locul intervenției! Video: Facebook / Descoperă Munții Apuseni