O tragedie s-a petrecut miercuri, în jurul orei 14, pe şoseaua de centură a Oradiei, în zona cuprinsă între Parcul Industrial II şi cimitirul municipal.

Şoferul unui BMW seria 7, un bărbat în vârstă de 37 de ani, a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe direcţia Nufărul-Calea Aradului, a intrat pe contrasens şi s-a izbit de o autoutilitară marca Citroen Jumper care circula spre Nufărul. Camioneta era condusă de un salontan în vârstă de 49 de ani şi transporta cartoane.

Impactul a fost devastator, BMW-ul fiind de-a dreptul strivit de camionetă, în partea laterală. Pasagerul de pe scaunul din faţă dreapta a bolidului a fost prins între fiare şi când salvatorii SMURD l-au scos din maşină era în stop cardio-respirator. Bărbatul de 35 de ani a fost resucitat timp de o oră şi jumătate, dar fără succes, astfel că a fost declarat mort de medici. "Este tânăr şi am încercat să-i mai dăm o şansă, dar din nefericire a decedat", a precizat dr. Marius Ţundrea, din cadrul SMURD Bihor.

Medicul a mai spus că cei doi şoferi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean, cel din Citroen având un traumatism toraco-abdominal, din cauza airbag-ului, iar cel din BMW având mai multe leziuni. "La spital urmează să li se facă mai multe investigaţii", a mai spus doctorul.

Poliţiştii urmează să stabilească exact dinamica şi cauzele accidentului, dar cel mai probabil de vină a fost viteza prea mare a BMW-ului. Se pare că pasagerul din bolid era de profesie mecanic auto şi, împreună cu şoferul, făceau un test auto, maşina afişând o eroare la computerul de bord.

Nu este exclus ca, în timpul testului, şoferul să fi călcat prea tare pedala de acceleraţie a bolidului, aşa că a derapat pe şoseaua umedă. Având tracţiune pe spate, BMW-ul s-a răsucit, astfel explicându-se de ce camioneta l-a lovit din lateral.

Traficul pe cele două benzi de circulaţie spre Nufărul a fost blocat mai bine de două ore, astfel că circulaţia în ambele sensuri s-a desfăşurat cu greutate pe celelalte două benzi.

Citeşte pe această temă şi articolul "A rulat spre moarte: Şoferul BMW-ului din accidentul de pe centură a murit la spital"