Accident grav la Lugaşu de Jos. Un bărbat a murit, după ce a fost izbit în plin de o autoutilitară pe DN1.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, accidentul s-a petrecut în jurul orei 10, la faţa locului fiind mobilizate mai multe echipaje, unul de lucru cu apă şi spumă, dotat cu modul de descarcerare, un echipaj de prim-ajutor, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD şi unul al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

"Victima a rămas între fiarele contorsionate, a fost extrasă din autoturismul avariat, iar echipajul de prim ajutor a început manevrele de resuscitare, întrucât bărbatul era în stop cardio-respirator. După aproximativ o oră, a fost, însă, declarat decesul acestuia", a precizat BIHOREANULUI căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU.

Din primele cercetări ale poliţiştilor, accidentul s-a produs din cauză că bărbatul rănit nu a oprit la Stop.

"Pe DN1 la ora 10, în Lugaşu de Jos, un bărbat de 72 ani din comuna Lugaş, a ieşit de pe o stradă laterală cu un autoturism fără să respecte semnificaţia indicatorului rutier "Stop", intrând în coleziune laterală cu o autoutilitară care circula regulamentar pe drumul cu prioritate, la volanul căreia se afla un şofer de 38 ani din Sălaj. În urma impactului, conducătorul autoturismului a suferit multiple leziuni", a explicat BIHOREANULUI Ioana Lascău, subofiţer în cadrul Biroului de presă al Poliţiei Bihor.

Poliţiştii fac cercetări încă la faţa locului pentru a stabili circumstanţele exacte în care s-a produs accidentul.