Accident grav, miercuri, la prânz, la ieşirea din localitatea Mădăras spre Oradea. Două persoane au fost rănite, iar o dubiţă s-a răsturnat, după ce şoferul a încercat să facă o depăşire şi a izbit frontal un Volvo.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, accidentul a fost anunţat prin 112 la ora 10.45.

"Un bărbat de 44 ani din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea o autoutilitară, pe direcţia Oradea-Arad, a efectuat o manevră de depăşire şi a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 43 ani din Pâncota, judeţul Arad", a explicat comisarul Dinu.

Căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana,a precizat că la faţa locului au fost mobilizate şi echipaje de pompieri cu autospeciale cu apă şi spumă, pentru a evita pericolul izbucnirii unui incendiu, cu modul de descarcerare, dar şi mai multe echipaje de prim ajutor, între care unul de la Serviciul de Ambulanţă şi cel de Terapie Intensivă al SMURD Oradea. "Victimele au fost evaluate medical la faţa locului, le-a fost acordat primul ajutor şi două dintre ele au fost transportate la spital", a precizat Camelia Roşca.

Ocupanţii autoturismului, şoferul în vârstă de 43 de ani şi fiica sa în vârstă de 22 ani, pasageră în autoturism, au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea.

"Tânăra a ajuns la UPU cu suspiciuni de fractură de femur şi contuzii fiind în curs de investigare. În cazul pacientului de 43 ani, situaţia este dificilă. Iniţial, bărbatul a refuzat orice ajutor medical, a fost extrem de recalcitrant. Într-un târziu a acceptat totuşi să fie transportat la UPU. Faptul că a întârziat i-a agravat situaţia pentru că prezintă semnele unor probleme neurologice, e posibil să aibă leziuni ale coloanei", a declarat şeful SMURD-UPU Bihor, dr. Hadrian Borcea.