Accident de pomină duminică dimineaţă, în centrul localităţii Sântandrei. Chiar în faţa bisericii ortodoxe, o Dacie care venea dinspre Palota s-a răsturnat în şanţ, pe partea opusă direcţiei de mers.

Şoferul în vârstă de 22 de ani a explicat că a încercat să evite impactul cu un Volksvagen Passat cu număr străin şi cu volan pe dreapta care venea dinspre Oradea şi care a încercat să depăşească o altă maşină staţionată pe marginea drumului, vizavi de biserică, într-o zonă cu linie continuă. "El venea dinspre Oradea şi a tras un pic stânga. Era să ne întâlnim. Eu am evitat să intru în el, am tras dreapta, am dat de nisip, iar apoi am tras stânga şi am intrat în şanţ", a declarat tânărul.

La rândul său, şoferul Passatului, un tânăr de 21 de ani, a spus că a încercat să depăşească maşina oprită în faţa bisericii, care, imediat după accident, a plecat, estimând însă că între maşina lui şi Dacia care venea din partea opusă era loc destul.

În timp ce Volksvagenul nu a fost atins, Dacia s-a rostogolit şi a ajuns în şanţ, pe partea opusă direcţiei de mers, oprindu-se cu roţile în sus, sprijinită într-un stâlp. Maşina este distrusă, dar ca prin minune, conducătorul ei a scăpat doar cu câteva zgârieturi la cap. "Am ieşit singur din maşină, pe geamul din stânga, care s-a spart. Numai Dumnezeu m-a păzit", a mai spus tânărul de 22 de ani.

Un echipaj al SMURD a fost chemat la locul întâmplării, pentru a-l investiga pe băiat, dar acesta nu a necesitat transportarea la spital, rănile fiind superficiale.

Cei doi şoferi implicaţi sunt din Sântandrei şi se cunosc, conducătorul Passatului urmând să se căsătorească în curând cu o rudă de-a şoferului Daciei. Un echipaj al Poliţiei Rutiere cercetează circumstanţele evenimentului rutier, urmând să se stabilească cine este vinovat pentru producerea lui. Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar rezultatele au arătat că nu au consumat băuturi alcoolice.