Un orădean în vârstă de 44 de ani a murit, sâmbătă după amiază, pe DN79, după ce a pierdut controlul maşinii pe care o conducea, o Dacia 1300, a derapat şi a intrat într-un stâlp de electricitate.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 15, pe direcţia Nojorid-Oradea, în dreptul Aeroportului Oradea. Din primele cercetări, se pare că şoferul Daciei a încercat să schimbe banda de mers când a acroşat un mini-utilaj aparţinând firmei Selina.

"Conducătorul autoturismului Dacia a efectuat o manevră de schimbare a direcţiei de deplasare, acroşând un compactor care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers, după care a pierdut controlul asupra direcţiei, a părăsit partea carosabilă şi a lovit un stâlp de iluminat public. În urma impactului, conducătorul autoturismului Dacia a decedat", a declarat comisarul şef Traian Marnea, de la Poliţia Rutieră, care a coordonat ancheta la faţa locului.

Lovitura a fost devastatoare. Maşina a fost practic zdrobită de stâlp, iar piese din ea s-au răspândit pe o zonă de circa 100 de metri. După felul în care arăta autoturismul, şoferul n-ar fi avut nicio şansă de supravieţuire, impactul fiind chiar în dreptul său. 

De altfel, pentru scoaterea trupului dintre fiarele contorsionate a fost nevoie de un echipaj de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Din fericire, muncitorul care conducea utilajul Selina nu a fost rănit. Şocat de cele întâmplate, omul a povestit că nici nu a realizat pe moment cele întâmplate.

"În continuare se fac cercetări pentru stabilirea circumstanţelor producerii accidentului", a mai precizat comisarul şef Marnea.