Un grav accident de circulaţie s-a petrecut, sâmbătă, în jurul orei 14.20, pe strada Universităţii din Oradea, lângă podul peste pârâul Peţa.

Un şofer de BMW care mergea spre cimitirul municipal a lovit din plin o biciclistă. Impactul a fost puternic, iar în urma loviturii, biciclista, o orădeancă de 55 de ani, a fost rănită grav.

Ea a fost transportată inconştientă la Spitalul Judeţean din Oradea. "Este în comă, asistată respirator", a precizat dr. Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD, pentru BIHOREANUL.

Deocamdată, nu se ştie exact cum a avut loc accidentul şi cine a fost de vină. "Poliţiştii rutieri sunt la faţa locului şi cercetează circumstanţele în care s-a produs accidentul", a declarat comisarul Alina Dinu.

UPDATE:

Internată la Spitalul Judeţean, victima accidentului pare că îşi va reveni. "A suferit traumatisme la nivelul membrelor şi un traumatism cranian. Este în comă, dar nu sunt leziuni semnificative care să îi pună acum viaţa în pericol. Ne aşteptăm să evolueze spre bine", a precizat dr. Borcea. 

Cercetările făcute de poliţişti la locul accidentului arată că vina a purtat-o biciclista, care pedala pe malul stâng al Peţei, pe strada Făgăraşului, şi a vrut să traverseze strada Universităţii. Nu a făcut însă micul ocol pentru trecerea de pietoni existentă pe malul opus al pârâului, ci a preferat să meargă tot înainte. 

"La ora 14.12, un bărbat de 41 de ani din comuna Drăgeşti, judeţul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe strada Universităţii dinspre strada Armatei Române, la intersecţia cu strada Făgăraşului a acroşat o bicicletă pe care circula o femeie de 55 de ani din Oradea, care s-a angajat în traversarea străzii Universităţii, dinspre strada Făgăraşului, fără să se asigure", a declarat comisarul Alina Din, purtător de cuvânt al Poliţiei bihorene.