Un bărbat în vârstă de 67 de ani din Rieni a murit, după ce a fost lovit de un TIR pe o trecere de pietoni de pe DN 76. Șoferul camionului, un bărbat de 43 de ani din Vașcău, este anchetat acum pentru ucidere din culpă.

Accidentul a fost anunțat la 112 marți seară, la ora 19.56.

„Din investigațiile efectuate de polițiștii Biroului Rutier Beiuș la fața locului s-a constatat că, un bărbat de 43 de ani, din localitatea Vașcău, județul Bihor, în timp ce conducea un autotren cu semiremorcă, pe D.N. 76, înspre Beiuș, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi acroșat un bărbat de 67 de ani, din Rieni, care s-ar fi angajat în traversarea drumului național pe marcajul pietonal, din partea stângă a autovehiculului.

În urma impactului, pietonul a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital, însă, din nefericire, la scurt timp, a decedat”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Poliția Bihor.

Șoferul camionului a fost testat cu aparatul etilotest, care a arătat că acesta nu a consumat băuturi alcoolice.

„În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Beiuș, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier”, mai arată comunicatul.


foto: Bogdan Dumitraș

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!