Un biciclist din Tinca a fost accidentat mortal sâmbătă dimineața pe DN79, lângă Mădăras, de un autotren condus de un șofer bulgar.

Din cercetările polițiștilor bihoreni a reieșit că șoferul de TIR nu a păstrat o distanță suficientă și l-a acroșat din spate pe biciclist, care nu purta vestă sau alte elemente reflectorizante.

Accidentul le-a fost sesizat polițiștilor la ora 05.35. 

„Din investigațiile efectuate de polițiștii Biroului Rutier Salonta, la fața locului, s-a constatat că, în jurul orei 05.30, un bărbat de 32 de ani, din Bulgaria, în timp ce conducea un autotren pe D.N.79, în afara localității Mădăras, pe direcția Salonta - Oradea, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, nu ar fi păstrat o distanță suficientă și ar fi acroșat din spate o bicicletă, pe care se deplasa, în aceeași direcție, un bărbat de 64 de ani, din comuna Tinca, județul Bihor, care nu purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent reflectorizante”, se arată într-o informare trimisă sâmbătă de agent șef Alin Laza, ofițer de presă în cadrul IPJ Bihor. 

Potrivit aceluiași comunicat, în urma accidentului rutier, biciclistul „a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital, unde, din nefericire, în cursul acestei după-amieze, a decedat”. 

În urma testării conducătorului autotrenului cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

Polițiștii Biroului Rutier Salonta continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!