Un bărbat de 40 de ani a murit, luni dimineaţă, în urma unui accident pe Calea Clujului din Oradea, în dreptul complexului Romeur.

Şoferul unei dubiţe a trecut pe roşu, intrând în plin într-un autobuz aparţinând societăţii locale de transport, OTL.

"La ora 5.40, pe strada Calea Clujului din municipiul Oradea, un bărbat de 40 de ani din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea o autoutilitară, dinspre strada Dragoş Vodă înspre localitatea Oşorhei, nu a respectat semnificaţia culorii semaforului electric, a pătruns la culoarea roşie a semaforului aflat în funcţiune şi a intrat în coliziune cu un autobuz, condus de un bărbat de 67 de ani din comuna Biharia, care venea (dinspre complexul Romeur - n.r.) pe culoarea verde a semaforului electric", a explicat BIHOREANULUI comisarul-şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Autobuzul nu avea pasageri, iar şoferul acestuia a fost şi el rănit, însă uşor.

Șoferul autoutilitarei a murit pe loc.

Maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor, a confirmat că autobuzul nu transporta pasageri.

"Echipajul de descarcerare a evacuat şoferul autoutilitarei, însă din nefericire, bărbatul prezenta leziuni incompatibile cu viaţa, medicul declarând decesul acestuia. Şoferul autobuzului, care a suferit răni uşoare, a fost asistat medical şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea", a precizat aceasta.

Poliţiştii Biroului Rutier Oradea continuă cercetările în caz.