Şoferul unei autoutilitare Peugeot a accidentat mortal o femeie în vârstă de 72 de ani, joi, în jurul orei 13, în timp ce încerca să parcheze cu spatele în parcarea de lângă supermarketul Profi din Bulevardul Dacia.

Femeia, care umbla cu ajutorul unei cârje, a fost călcată de roţile din spate ale dubei. Alertat de urgenţă, echipajul SMURD sosit la faţa locului a acordat victimei primul-ajutor, dar resuscitarea a fost fără rezultat.

"Şoferul autoutilitarei a efectuat o manevră fără să se asigure, rezultând decesul unei persoane în vârstă de 72 de ani. În continuare se vor efectua cercetări pentru stabilirea vinovăţiei", a declarat inspectorul Mihai Sabău, de la Poliţia Rutieră.

Şoferul, în vârstă de 22 de ani, a declarat că nu a văzut-o pe femeie în spatele maşinii. "Dădeam foarte încet în spate, vă daţi seama, doar parcam. Nu am auzit nicio bubuitură, doar când m-am dat jos am văzut-o", a spus şoferul dubiţei, care urma să descarce marfă pentru supermarketul Profi.

După aproximativ o oră de la accident, o maşină de la Medicina Legală a ajuns la faţa locului pentru a transporta cadavrul victimei.

Accidentul s-a petrecut chiar lângă intrarea în depozitul Profi. "Este vorba de o parcare publică. Dacă era o parcare privată trebuia semnalizată şi accidentul era considerat unul de muncă. Fiind însă o parcare publică, oamenii pot să intre în ea fără restricţii", a mai spus inspectorul Mihai Sabău.