Un accident mortal a avut loc marţi dimineaţă, în jurul orei 4.30 lângă parcul Petofi Sandor din Oradea, în apropierea Hotelului Scorilo. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, Cristian Herţe, orădeanul de 42 de ani, şofer al unei autoutilitare de transport, a pierdut controlul volanului şi a intrat cu vehiculul într-un pom.

"La faţa locului au mers paramedicii şi un echipaj de descarcerare, pentru că a fost nevoie ca victima să fie scoasă dintre fiarele contorsionate", a declarat pentru BIHOREANUL Herţe. După ce l-au scos din maşină, medicii au început manevrele de resuscitare a bărbatului şi l-au transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean. "Acolo, însă, a decedat", a mai spus Herţe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Alina Dinu, bărbatul transporta 2.327 kilograme de soluţie corozivă necombustibilă ambalată în diferite recipiente, o cantitate cu 827 de kilograme peste limita admisă. Acesta a fost, cel mai probabil, motivul principal care l-a făcut pe şofer să piardă controlul maşinii.

"Poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Bihor continuă cercetările în cauză sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea", se arată într-un comunicat al Poliţiei.