Accidentul s-a petrecut luni seară, în jurul orei 21, pe Şoseaua Borşului - DN1, lângă Connectronics. Dacă în primele momente de după producerea evenimentului s-a crezut că ar fi fost vorba despre o întoarcere neregulamentară a uneia dintre maşini, în urma cercetărilor la faţa locului, poliţiştii rutieri au stabilit că totul s-a întâmplat pe fondul unei depăşiri nelegale.

"Un orădean de 28 de ani, care conducea o maşină înmatriculată în judeţul Bihor (n.r. un Seat), înspre Vama Borş, a efectuat o manevră de depăşire neregulamentară peste linia dublă continuă. Astfel a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un alt automobil (n.r. Volkswagen Passat), înmatriculat tot în Bihor, care se îndrepta înspre municipiul Oradea, condus regulamentar de un orădean de 36 de ani", a declarat luni seară pentru BIHOREANUL inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Şoferul nevinovat era poliţist de frontieră şi tocmai se întorcea de la muncă. "Acesta era agent operativ în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor. Se întorcea de la serviciu, după tura de zi, din Punctul de Trecere a Frontierei Borş", a precizat subinspectorul Cătălin Simuţ, purtătorul de cuvânt al IJPF Bihor.

În urma accidentului, circulaţia pe Şoseaua Borşului a fost deviată, pentru aproximativ o oră, prin cartierul Episcopia Bihorului.

"Cercetările în cauză continuă", a mai precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

UPDATE: Şoferul de 28 de ani care a provocat accidentul se numeşte Radu Comşa şi este soţul judecătoarei Diana Comşa, şefa Secţiei Penale din cadrul Judecătoriei Oradea. Cei doi aveau împreună un băieţel de 4 ani şi jumătate şi peste câteva zile urmau să aniverseze 5 ani de căsătorie.

Poliţistul de frontieră cu care s-a ciocnit frontal este agentul principal Gheorghe Igna, care lucra în cadrul IJPF din 2001, la Sectorul Poliţiei de Frontieră Borş. El era căsătorit şi avea o fetiţă de 5 ani.