Accident mortal, marţi dimineaţa, pe DN 1 în localitatea Topa de Criş din Bihor. Şoferul unei autobasculante a pierdut controlul asupra direcţiei, a ieşit de pe şosea şi a izbit copacii de pe marginea carosabilului.

Bărbatul a rămas încarcerat în urma impactului şi, în ciuda intervenţiei echipajelor de salvare, a decedat.

"Apelul 112 a intrat la ora 9.03. Accidentul rutier s-a produs pe DN1 în localitatea Topa de Criş, la ieşirea înspre Cluj. Este implicat un singur autovehicul, o basculantă, al cărei conducător a pierdut controlul asupra direcţiei şi a părăsit carosabilul lovind un copac de pe marginea carosabilului. Poliţiştii rutieri urmează să efectueze cercetările la faţa locului", a declarat, la solicitarea BIHOREANULUI, comisarul-şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor. 

Potrivit reprezentantei IPJ Bihor, în jurul orei 9.30, traficul se desfăşura pe un singur fir, alternativ, dirijat de poliţiştii rutieri.

UPDATE:

Potrivit unui comunicat transmis ulterior de ISU Crişana, la locul producerii evenimentului au fost mobilizate două echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd cu o autospecială de descarcerare grea și cu ambulanța de tip B2 a subunității, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

"Pompierii militari au acționat pentru descarcerarea șoferului rămas captiv în cabina autobasculantei, predându-l echipajelor medicale, care au procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, victima aflându-se în stop cardio-respirator. Din nefericire, bărbatul nu a mai putut fi salvat, medicul declarând decesul acestuia", a transmis maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.