Un accident mortal s-a petrecut sâmbătă seara, în judeţul Bihor, pe Drumul Judeţean 191/A, lângă localitatea Chiribiş. După cercetările de la faţa locului, poliţiştii au constatat că victima, un bărbat în vârstă de 60 de ani din comuna Tăuteu, se deplasa ca pieton pe lângă o bicicletă, pe şosea, când a fost lovit de un autoturism Dacia Logan. 

Conform comisarului-şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, impactul s-a produs după ce şoferul autoturismului Dacia, un bărbat în vârstă de 41 de ani din municipiul Marghita, nu a redus viteza, deşi din sens opus venea o altă maşină, şi l-a lovit pe bihoreanul de 60 de ani, care mergea pe şosea, în faţa lui. 

"La ora 18.17, un bărbat de 41 de ani, din muncipiul Marghita, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Judeţean 191/A, în afara localităţii Chiribiş, pe direcţia Chiribiş-Popeşti, nu a redus viteza la apropierea de un autovehicul care circula din sens opus şi a accidentat un bărbat de 60 de ani din comuna Tăuteu, care circula în calitate de pieton pe lângă o bicicletă, pe banda din partea dreaptă a DJ 191/A în aceeaşi direcţie", a precizat Alina Fărcuţa. 

Reprezentanta IPJ Bihor a mai precizat că "în urma accidentului rutier, pietonul a suferit leziuni care, din nefericire, i-au provocat decesul la faţa locului". Poliţiştii Biroului Rutier Marghita continuă cercetările.

Poliţia Bihor nu a precizat dacă victima purta sau nu vestă reflectorizantă.