Un tânăr a ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă pe DN1 în Bihor, mai precis în localitatea Uileacu de Criș. El a fost cel care a provocat incidentul, după ce, băut la volan, nu a adaptat viteza într-o curbă și a lovit un TIR.

„La data de 10 mai a.c., la ora 23.46, polițiștii din cadrul Poliției orașului Aleșd au fost sesizați, printr-un apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 că, în localitatea Uileacu de Criș, județul Bihor, s-a produs un eveniment rutier”, se arată într-o informare trimisă sâmbătă dimineața de comisarul-șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. 

Polițiștii rutieri din Aleșd au constatat că, aflat la volanul unui autoturism pe DN1, pe direcția Aleșd, un tânăr de 24 de ani, din comuna bihoreană Aușeu, „în condiții ce urmează a fi stabilite din cercetări, nu ar fi adaptat viteza de deplasare într-o curbă la stânga și ar fi intrat în coliziune cu semiremorca unui autotren, condus în aceeași direcție, în fața sa, de un bărbat de 42 de ani, din municipiul Târgu Mureș”.

Tânărul care a provocat accidentul „a suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital”, mai transmit polițiștii bihoreni. 

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a arătat că tânărul din Aușeu era băut, căci „prezenta o concentrație alcoolică de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat”. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

sursa foto: alesdonline.ro

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Poliției orașului Aleșd - Compartimentul Rutier, sub supravegherea unui procuror, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!