Un accident oribil petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică în localitatea Valea Mare de Criş, comuna Borod, s-a soldat cu moartea a trei tineri.

"În jurul orei 3.50 pe DN1, în localitatea Valea Mare de Criş, un bărbat de 28 de ani din Oradea, în timp ce conducea un autoturism (Mercedes - n.r.), fără a poseda permis de conducere şi având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată, nu a păstrat o distanţă suficientă în timpul efectuării unei manevre de depăşire a unui alt autoturism  (Hyundai Santa Fe - n.r.) condus de un bărbat de 52 de ani din Rădăuţi, Suceava. În acest timp din contrasens venea regulamentar un al treilea autoturism (Opel Vectra - n.r.). Primul autoturism l-a acroşat pe al doilea proiectându-l într-o stivă de lemne de pe marginea carosabilului, iar apoi s-a răsturnat", a declarat pentru BIHOREANUL Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Practic, şoferul Mercedesului a încercat să evite impactul cu Opelul, condus de un tânăr de 23 de ani din Arad, din sens opus, dar manevra nu i-a reuşit, acroşând ambele maşini. Din impact, Opelul a fost proiectat într-un copac. Mercedesul, care a ieşit şi el de pe carosabil, a luat apoi foc din cauza scurgerilor de combustibil.

"Autoturismul a fost ars în proporţie de 90% însă pasagerii fuseseră scoşi", a declarat locotenentul Cristian Herţe, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Şoferul Mercedesului a murit pe loc, iar pasagerul de 24 de ani din Santa Fe, aflat în stop cardiac la sosirea echipajelor de intervenţie, a fost resuscitat pe loc, însă medicul de urgenţă i-a declarat decesul. La spital a decedat încă un alt pasager din Santa Fe, un tânăr de 27 de ani din Suceviţa.

"Una dintre victime (tânărul de 27 de ani - n.r) a decedat imediat după sosirea la Unitatea de Primire a Urgenţelor, o alta cu leziuni interne a fost dusă direct în sala de operaţii, iar cealaltă victimă a fost internată pe secţia de Terapie Intensivă cu leziuni multiple", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Hadrian Borcea, şeful UPU şi SMURD.

La locul accidentului au acţionat un echipaj de prim ajutor şi o autospecială de stingere incendii de la staţia Aleşd, precum şi un echipaj de terapie intensivă şi o autospecială cu medic de urgenţă de la Detaşamentul 1 Oradea, respectiv două echipaje de Ambulanţă.

Traficul autoturismelor în zonă în timpul desfăşurării intervenţiei a fost oprit, circulaţia fiind deviată de echipaje ale Poliţiei Rutiere pe un alt traseu.

Cercetările la locul evenimentului au fost coordonate de şeful Poliţiei Rutiere, comisarul şef Dorin Sava, şi de şeful ISU, generalul de brigadă Ioan Baş.