Circulaţia pe Şoseaua Borşului, în zona Celestica, a fost deviată mai bine de o oră în urma unui accident rutier petrecut luni după amiază, după ce un tânăr de 28 de ani, şoferul unui TIR, a vrut să întoarcă pe linie dublă continuă şi a fost izbit în plin de un autoturism Mercedes.

Potrivit inspectorului principal Alin Gherman, care a coordonat cercetările la faţa locului, TIR-ul circula dispre Oradea spre Borş, pe banda 1, când, în dreptul fabricii Celestica, a virat stânga, dorind să treacă pe sensul opus de mers, pe linie dublă continuă şi fără să se asigure, dar pe banda 2 venea Mercedes-ul condus de un şofer de 26 de ani. Autoturismul, care probabil avea şi viteză de vreme ce în zonă este limitare de 100km/h, a intrat în plin în TIR.

"Conducătorul autocamionului nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de întoarcere de pe un sens pe altul de deplasare, a virat la stânga, moment în care a fost tamponat la în partea lateral-stânga de autoturismul care circula pe acelaşi sens de deplasare", a declarat Alin Gherman.

La locul accidentului s-au deplasat două echipaje ale Ambulanţei şi unul SMURD pentru descarcerare. De echipajul din urmă nu a fost nevoie, însă cinci persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor şi al SMURD, victimele nu sunt în stare gravă, suferind diferite contuzii şi leziuni.

În urma impactului, Mercedes-ul a fost avariat serios, mai ales în partea din faţă, o roată şi mai multe bucăţi din el fiind împrăştiate în jur. TIR-ul, în schimb, care nu era încărcat, s-a răsturnat de-a curmezişul pe şosea, ocupând ambele benzi de pe sensul de mers Borş-Oradea, dar totuşi, la prima vedere nu a avut avarii serioase.

Circulaţia pe o porţiune de aproximativ 500 de metri a fost deviată pe o arteră paralelă cu şoseaua, timp de aproximativ o oră.