Un accident grav s-a petrecut, vineri, în jurul orei 15.35, în satul bihorean Petreu, lângă Marghita. Un autoturism a fost lovit din plin de un tren, după ce şoferul nu s-a asigurat la trecerea peste calea ferată, iar o pasageră din maşină a murit.

Şoferul unui autoturism marca Audi, un bărbat de 37 de ani din Petreu, a ignorat indicatoarele rutiere şi nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată. „Autoturismul condus de acesta a fost acroşat de un tren automotor care circula pe relaţia Sărmăşag – Oradea”, a declarat pentru BIHOREANUL subcomisarul Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei bihorene.

În urma impactului, maşina a fost complet distrusă, iar un echipaj de descarcerare din Detaşamentul Marghita a intervenit pentru a-l scoate pe şofer dintre fiarele contorsionate. În maşină s-au mai aflat fiica acestuia, o fetiţă de 5 ani şi jumătate, şi o femeie de 57 de ani, tot din Petreu.

„Femeia de 57 de ani a intrat în stop cardio-respirator şi s-au efectuat manevre de resuscitare, dar din păcate fără rezultat”, a declarat căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Medicii au constatat decesul femeii, iar pe şofer şi pe fiica acestuia i-au dus la spital. Bărbatul a suferit mai multe leziuni, iar fetiţa nişte răni mai uşoare, amândoi fiind conştienţi.

Pentru salvarea victimelor, la locul accidentului s-au deplasat, pe lângă echipajul de descarcerare, încă unul de prim-ajutor de la Marghita, un echipaj SMURD Oradea şi două echipaje de Ambulanţă.

De asemenea, din portbagajul maşinii, salvatorii ISU au scos doi căţei de circa trei luni, care, în mod miraculos, erau teferi.