O tânără în vârstă de 24 de ani din Sântandrei s-a ales miercuri seară cu o sperietură zdravănă şi cu câteva contuzii după ce, aflată la volanul unui Renault Megane, pe Calea Sântandreiului, a lovit maşina pe care o depăşea, un Opel Astra, şi a ajuns pe arătură.

Cele două maşini circulau din Oradea spre Sântandrei când, potrivit martorilor oculari, tânăra a vrut să depăşească Opelul condus de un bărbat de 49 de ani. Femeia s-a speriat, însă, după ce a văzut că din lateral stânga se pregătea să iasă un excavator şi, crezând că se vor ciocni, a încercat să revină pe sensul ei de mers. Aşa a lovit Opelul din lateral spate şi l-a întors pe şosea 180 de grade. Apoi, a pierdut controlul volanului, a derapat şi s-a oprit 20 de metri mai departe, pe arătură.

"Avea viteză şi impactul a fost atât de puternic încât ne-a întors cu faţa spre oraş. Noroc că nu a venit dinspre sat nicio maşină, pentru că sigur ne-ar fi lovit şi s-ar fi întâmplat o nenorocire", a povestit BIHOREANULUI o pasageră din Opel.

Un echipaj al Poliţiei Rutiere s-a deplasat la faţa locului şi a făcut cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a petrecut accidentul. "Tânăra a efectuat manevra de depăşire, nu a păstrat o distanţă laterală suficientă faţă de autoturismul depăşit, l-a tamponat în partea stângă spate, după care a părăsit prin partea dreaptă partea carosabilă, din accident rezultând vătămarea corporală uşoară a conducătoarei auto", a sintetizat inspectorul principal Alin Gherman, care a coordonat cercetările.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Şoferiţa de 24 de ani s-a ales doar cu câteva contuzii, dar a fost dusă la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean, pentru investigaţii medicale.

Conform poliţiştilor, cei doi conducători auto implicaţi în accident nu au consumat băuturi alcoolice.