Accident impresionant vineri înainte de prânz, pe şoseaua de Centură a Oradiei. O dubiţă s-a răsturnat, după ce şoferul unui Opel Vectra nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a acroşat-o, proiectând-o în parapeţii de beton ce despart cele două sensuri de mers.

Potrivit subcomisarului Alin Gherman de la Serviciul Poliţiei Rutiere, care a coordonat ancheta la faţa locului, cele două maşini circulau pe strada Ogorului, în acelaşi sens de mers, dinspre Calea Aradului spre Nufărul.

"În jurul orei 11.35, în dreptul intrării la hypermarket Auchan, un orădean în vârstă de 28 de ani, conducător al unui autoturism Opel Vectra, circula pe banda 1, iar din cauză că nu a adaptat viteza de deplasare la carosabilul umed, într-o curbă la dreapta şi a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare a autoturismului, a derapat şi a pătruns pe banda a doua, unde a tamponat o autoutilitară condusă în aceeaşi direcţie de un orădean în vârstă de 26 de ani", a explicat Gherman pentru BIHOREANUL.

Impactul a fost violent, ambele maşini s-au răsucit pe şosea, iar autoutilitara s-a răsturnat. La prima vedere, şoferul şi pasagerul acesteia au suferit doar răni uşoare, un echipaj cu paramedici al ISU Crişana şi o autospecială a Ambulanţei acordându-le primul ajutor.

Totuşi, victimele au avut noroc cu parapeţii care despart cele două sensuri de mers. Pe un trafic intens, dacă autotutilitara ar fi pătruns pe contrasens s-ar fi putut produce o nenorocire.

"În urma impactului dintre cele două autovehicule, câţiva parapeţi New Jersey, care despart cele două sensuri de circulaţie, au fost dislocaţi şi mutaţi pe sensul dinspre Nufărul spre Aradului. De asemenea, a fost avariată şi balustrada metalică care desparte partea carosabilă de şanţ, pe sensul de deplasare spre Nufărului", a mai precizat Gherman.

În urma testării cu aparatul etilotest, a reieşit că şoferii nu au consumat băuturi alcoolice.  Traficul în zonă a fost îngreunat până la degajarea carosabilului.