Traficul rutier este îngreunat, luni după amiază, pe DN 1, la intrare în Oşorhei dinspre Aleşd, în urma unui accident rutier produs între un TIR şi trei autoturisme.

Se pare că şoferul autocamionului nu a frânat la timp şi a provocat o coliziune în lanţ. Toate cele patru vehicule circulau pe sensul de mers către Oradea şi, cel mai probabil, şoferii autoturismelor au frânat pentru că se apropiau de intrarea în sensul giratoriu.

Mai multe persoane au fost rănite, dar nici una în stare gravă. La faţa locului intervin, din cadrul ISU Crişana, un echipaj de terapie intensivă mobilă, unul de paramedici şi un echipaj de descarcerare, fără ca acesta din urmă să trebuiască să intervină. De asemenea, a intervenit un echipaj al Ambulanţei Bihor.

În accident au fost rănite cinci persoane, conform datelor furnizate de Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana. 

"Este vorba de trei adulţi şi doi copii, cu vârste între zece luni şi 57 de ani", a precizat Roşca. Răniţii au suferit diferite contuzii şi au fost transportaţi la spital, dar nici unul nu era în stare gravă.

UPDATE:

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, accidentul a fost provocat de şoferul autotractorului cu semiremorcă, un tânăr de 28 de ani din comuna Dobra, judeţul Dâmboviţa. Venind spre Oradea, acesta nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de maşinile din faţa sa şi, astfel, a lovit din spate un autoturism Opel, condus de un bărbat de 57 de ani din Tileagd.

În urma impactului, maşina a intrat în partea din spate a unui Ford, condus de un bărbat de 40 de ani din Oradea, care la rândul lui a lovit, tot din spate, maşina din faţa sa, un Land Rover, condus de un bărbat de 50 de ani din Oradea.

Patru din cele cinci victime transportate la spital au avut nevoie de îngrijiri medicale. Este vorba de şoferul Opelului, de pasagera din dreapta sa, o tânără de 29 de ani, respectiv de un copil de 3 ani şi un bebeluş de 10 luni, care se aflau pe bancheta din spate a acestei maşini. Din fericire, toţi cei patru au fost răniţi uşor.