Şapte persoane au ajuns la spital, în urma unui accident produs în noaptea de miercuri spre joi, pe DN 1, în zona localităţii Săcădat. Cei şapte sunt cetăţeni polonezi, iar 4 dintre ei erau minori. Primele cercetări indică faptul că şoferul, singurul care nu a fost rănit, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, iar maşina s-a răsturnat.

"Pe DN 1, între între localităţile bihorene Săbolciu şi Oşorhei, un bărbat din Polonia, în timp ce conducea un autoturism (VW Transporter – nr), nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, a intrat în drapaj şi s-a răsturnat în partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare", a precizat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, accidentul a fost anunţat prin 112 în jurul orei 00.15. "Pentru gestionarea evenimentului, au fost mobilizate de urgenţă echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, echipajul de pompieri militari paramedici al Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, echipajul de descarcerare grea şi cel care încadrează autospeciala de transport personal şi victime multiple (ATPVM), ambele din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, precum şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean", arată comunicatul.

Ajunşi la faţa locului, medicii au acordat îngrijiri în cazul a trei adulţi (cu vârste cuprinse între 41 şi 49 de ani) şi unei fetiţe în vârstă de 10 ani. Conform ISU, una dintre victime a suferit un traumatism, iar alte trei victime, inclusiv copilul, a prezentat diverse contuzii, ceilalţi trei minori implicaţi în accident fiind clinic sănătoşi.

"Toate cele şapte persoane au fost transportate la spital, patru dintre ele pentru investigaţii suplimentare şi trei pentru supraveghere", menţionează ISU.

Singurul care nu a ajuns la spital a fost şoferul, care nu a fost rănit.