Un bihorean în vârstă de 83 de ani e în stare foarte gravă, după ce şoferul maşinii în care se afla ca pasager pe scaunul din dreapta, un Cielo, a pierdut controlul volanului şi s-a oprit într-un stâlp.

Accidentul s-a petrecut vineri după amiază, pe DN 76, la ieşirea din Hidişelu de Jos, spre Felix. Maşina circula pe direcţia Beiuş - Oradea, iar la volan era chiar ginerele bărbatului rănit, în vârstă de 59 de ani.

La faţa locului s-a deplasat echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD, un echipaj de descarcerare, o autospecială de stins incendii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi o maşină a Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Potrivit poliţiştilor care au făcut cercetările la faţa locului, din primele date, una dintre ipoteze este că accidentul s-a petrecut pe fondul neatenţiei în conducere, existând posibilitatea ca şoferul să fi aţipit la volan. Nu este exclusă însă nici ipoteza ca impactul să se fi produs după ce una din roţile maşinii a explodat.

Izbitura a fost atât de puternică, încât stâlpul de beton în care s-a oprit Cielo-ul a fost crăpat, existând pericolul să se prăbuşească. De altfel, proprietarii casei din dreptul acestuia au şi spus că vor solicita intervenţia celor de la Electrica, să nu se întâmple o nenorocire.

Pe de altă parte, localnicii din Hidişel erau convinşi că evenimentul rutier s-a petrecut mai ales din cauza drumului în stare proastă. "Dacă aţi vedea câte ambulanţe trec zilnic pe aici pentru accidentele care au loc în zonă din cauza gropilor", a spus unul dintre ei.

Cele două victime au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean. În timp ce bărbatul de 83 de ani este în comă, ginerele acestuia, şi el rănit, are politraumatisme, dar este conştient. "Victimele sunt în investigaţii. Bărbatul mai în vârstă e în stare critică", a precizat BIHOREANULUI dr. Adriana Bălan, medic la SMURD.

Pe de altă parte, un alt accident s-a petrecut, tot vineri după amiază, la Borod, unde un cetăţean italian în vârstă de 60 de ani a intrat într-un TIR. "Conducătorul auto a efectuat o manevră de întoarcere peste linia continuă şi a intrat în coliziune laterală cu un autotren", a explicat subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Şi acesta a ajuns la UPU, pentru investigaţii, însă, ca norocul, a scăpat - la prima vedere - doar cu contuzii.