Trei persoane au fost rănite, luni dimineaţă, în urma producerii unui accident pe DN 79, în Inand.

Din primele informaţii, se pare că este vorba despre un taxi, care a ieşit în afara părţii carosabile şi a intrat în şanţ, iar şoferul şi pasagerii sunt răniţi. Deocamdată nu se ştie dacă taximetristul era în cursă sau dacă se afla în afara programului.

"Accidentul s-a produs pe DN 79, în comuna Cefa, la ieşirea din Inand. Este implicat un singur autovehicul, iar poliţiştii rutieri sunt la faţa locului şi fac cercetări pentru a stabili cauza şi împrejurările evenimentului", a precizat, contactată de BIHOREANUL, comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit acesteia, la ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia nu este blocată, însă se circulă pe sens alternativ.

La faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

"Pompierii militari au acţionat pentru extragerea a două persoane rămase încarcerate, respectiv pentru acordarea primului ajutor calificat victimelor, pe care le-au transportat ulterior la Unitatea de primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean", a declarat BIHOREANULUI căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

La locul evenimentului au intervenit un echipaj cu o autospecială de intervenţie cu modul de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor al Detaşamentului 2 Oradea, Descarcerarea grea din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea şi echipajul de Terapie Intensivă al SMURD Oradea, a precizat reprezentanta ISU.

Şoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 29 ani este în comă. "Pasagerele sunt conştiente. Este vorba despre o tânără în vârstă de 23 ani care a suferit contuzii de coloană şi abdomen şi o femeie de 31 ani, care a fost preluată cu contuzie coloană şi toracică, fractură la un antebraţ şi suspiciuni de fractură de bazin", a mai spus Roşca.

Potrivit unor martori, din câte se pare, şoferul taxiului a încercat să evite o căprioară, pe care a şi acroşat-o, dar a pierdut controlul volanului.

Aşa spun, şi poliţiştii rutieri care, după finalizarea cercetărilor la locul accidentului, au stabilit că şoferul este un bărbat de 29 ani din Tăşnad, care, luni dimineaţă se îndrepta spre Oradea când căprioara i-a tăiat calea. "Şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, iar autoturismul condus de acesta s-a răsturnat în şanţul de pe partea stângă a direcţiei sale de deplasare", se arată într-un comunicat transmis, luni, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor. 

Tinerele rănite sunt din localitatea bihoreană Roşiori (femeia de 31 de ani) şi din Oradea (pasagera de 23 de ani).