Două TIR-uri s-au lovit frontal sâmbătă după amiază pe DN 1, în localitatea bihoreană Topa de Criș. Traficul este îngreunat în zonă, iar un șofer a fost rănit.

Evenimentul a fost anunțat prin 112 la ora 13.20.

„Accidentul rutier s-a produs pe DN 1, la intrarea în localitatea bihoreană Topa de Criș. Au fost implicate două autotrenuri. Unuia dintre conducătorii auto i se acordă îngrijiri medicale la fața locului, aparent fiind rănit ușor”, a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, comisar șef Alina Fărcuța.

Potrivit acesteia, la ora publicării acestei știri, traficul rutier se desfășura pe un fir alternativ, dirijat de polițiștii rutieri.

foto: alesdonline.ro

Nu se cunosc exact cauzele impactului.

„Polițiștii urmează să efectueze cercetări pentru cercetarea cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier”, a mai precizat Fărcuța.

UPDATE, ora 14.20: Șoferul nu a fost dus la spital

Potrivit comisarului șef Alina Fărcuța, până la urmă șoferul care a primit îngrijiri medicale nu a fost transportat la spital.

Astfel, evenimentul a fost încadrat ca o simplă tamponare în evidențele Poliției.

În continuare, traficul în zonă se desfășoară îngreunat, alternativ.


Pentru a evita producerea unor evenimente asemănătoare, mai ales având în vedere condițiile meteorologie, reprezentanta Poliției Bihor a transmis și recomandări pentru participanții la trafic.

Le regăsiți integral mai jos:

RECOMANDĂRI ÎN ATENŢIA CONDUCĂTORILOR AUTO – CIRCULAŢIA ÎN CONDIŢII METEO NEFAVORABILE:

Poliţiștii rutieri le reamintesc conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed, să adopte o manieră calmă de condus, evitând bruscarea comenzilor vehiculului. De asemenea, este absolut necesar să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.
 
În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie sau a fulgilor de zăpadă, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege.
 
Atenţie deosebită  necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii, care trebuie să funcţioneze impecabil.
 
Un alt fenomen cu care şoferii se pot confrunta în aceste zile este ceaţa. Amintim faptul că toţi conducătorii auto sunt obligaţi prin lege ca, în asemenea condiţii, să utilizeze luminile de întâlnire şi de ceaţă (dacă prin construcţie autovehiculul este prevăzut şi cu proiectoare de ceaţă).
 
De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
 
Când condițiile meteo sunt nefavorabile fiţi mai atenţi la pietoni! Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă zgribuliţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur şi se asigură mai puţin la traversare!
 
Pietonilor le recomandăm să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă!
 
Totodată, pietonii trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă, ţinând cont de faptul că în condiţii de carosabil umed sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte simţitor.
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!