Accident, marţi la prânz, pe DN19, în zona localităţii Diosig, unde un autocamion şi un autoturism s-au izbit, evenimentul rutier soldându-se cu rănirea unei persoane. După impact, circulaţia în zonă a fost întreruptă pe ambele sensuri.

"Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că un autocamion și un autoturism au fost implicate într-o coliziune pe DN 19 Oradea – Săcueni, în zona localității Diosig, județul Bihor. În urma accidentului a rezultat rănirea unei persoane", se arată pe site-ul Poliţiei Române.

Accidentul a fost anunţat la numărul unic 112 la ora 11.51, potrivit agentului-şef adjunct Ioana Lascău, ofiţer de presă în cadrul IPJ Bihor.

Traficul rutier a fost reluat după circa 20 de minute.

Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Rutier Bihor fac cercetări, pentru a stabili cum anume s-a petrecut accidentul.

UPDATE: Accidentul, provocat de o şoferiţă de 34 de ani

După primele cercetări, poliţiştii bihoreni au ajuns la concluzia că accidentul a fost provocat de o şoferiţă aflată la volanul unui autoturism Opel Vectra.

"La ora 11.50, pe DN 19, în afara localităţii Diosig, o femeie în vârstă de 34 de ani din comuna Tarcea, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Săcueni – Oradea, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, iar astfel într-o curbă la dreapta, pe un sector de drum în rampă şi pe un carosabil umed, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe sensul opus şi a intrat în coliziune laterală cu un ansamblu de vehicule format din autotren şi semiremorcă, condus regulamentar din sensul opus de un bărbat de 47 de ani”, a declarat, la solicitarea BIHOREANULUI, Ioana Lascău, ofiţer de presă al IPJ Bihor.

În urma accidentului rutier, o femeie în vârstă de 28 de ani, pasageră în autoturism, a suferit leziuni uşoare, mai precis o fractură de piramidă nazală.