Circulaţia pe strada Horea din Oradea a fost îngreunată luni după amiază mai bine de o oră, după ce, în zona dispensarului, şoferul unui Volkswagen Passat care circula dinspre Parcul 22 Decembrie spre Sucevei a intrat cu viteză într-un Matiz ce oprise la trecerea de pietoni.

Potrivit inspectorului principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, accidentul s-a produs "pe fondul neatenţiei în conducere". "Un autoturism (nr. VW) condus de un orădean de 51 de ani a acroşat din spate un alt autoturism (nr. Matiz) care circula în aceeaşi direcţie şi oprise la trecerea de pietoni pentru a acorda prioritate unui pieton care traversa pe lângă o bicicletă. În urma impactului, cel de-al doilea autoturism a pătruns pe trecere şi a acroşat pietonul angajat regulamentar în traversare", a explicat Dinu.

Pietonul, o orădeancă în vârstă de 54 de ani, a ajuns pe capota maşinii, izbindu-se apoi de asfalt. Atât ea, cât şi şoferiţa Matizului, tot o orădeancă, de 41 de ani, care acuza dureri în zona cervicală, au fost preluate în stare de şoc de un echipaj al SMURD şi unul al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

"Cele două victime aveau politraumetisme minore, ce nu implică riscuri vitale", a spus asistentul Gheorghe Chiş, de la Ambulanţă, care a intervenit la acest caz.

Dr. Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean, a declarat BIHOREANULUI că cele două femei au doar contuzii şi escoriaţii. Şoferiţa Matizului nu va fi internată, dar orădeanca rămasă pe trecere s-ar putea să rămână sub supraveghere la secţia de Ortopedie.