Ilinca şi Alex, reprezentanţii României la Eurovision, au ajuns zilele trecute în Kiev, unde au avut şi prima repetiţie înaintea semifinalei în care vor încerca să impresioneze cu melodia lor "Yodel it!". Alex, însă, a avut un accident pe scena Eurovision, căzând de pe unul dintre tunurile din recuzita show-ului pregătit de români.

"În spectacolul nostru avem o mişcare mai dificilă, iar la a treia filmare am forţat mai mult şi am căzut", a povestit Alex Florea la conferinţa de presă ce a avut loc după repetiţii. Partenera lui Alex, Ilinca Băcilă, al cărei tată e orădean, a vorbit şi ea despre incident: "În timp ce cântam, am văzut tunul venind brusc către mine, si nu stiu ce s-ar fi intamplat dacă Alex nu l-ar fi oprit la timp".

Delegatia României a avut un program foarte incărcat încă din prima zi după sosirea la Kiev, cu repetiţii, şedinţă tehnica in Viewing Room, conferinţă de presa, interviuri, sesiune foto, dar şi petrecerea Oikotimes, unde Ilinca şi Alex Florea au urcat pe scenă.

La sesiunea de întrebări, jurnaliştii străini au fost curioşi să afle cum s-au cunoscut artiştii, apoi au rugat-o pe Ilinca să "yodelească".

Ilinca şi Alex Florea vor cânta în a doua semifinală a concursului Eurovision, pe 11 mai. Marea Finală va avea loc două zile mai târziu, pe 13 mai. În competiţie au rămas 42 de ţări, după retragerea Rusiei.

Televiziunea Română va transmite în direct şi în exclusivitate spectacolele Eurovision 2017 de la Kiev, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu prima semifinală din data de marţi 9 mai, de la ora 22.