Un şofer care a consumat cocaină şi apoi a urcat la volan a provocat, sâmbătă, haos în centrul Capitalei. Bolidul pe care îl conducea, un BMW, a făcut zob trei autoturisme pentru că în loc să fie atent la volan, bărbatul era ocupat să îşi bată nevasta. De altfel, inclusiv după impact cei doi au continuat să-şi împartă pumni şi picioare.

Potrivit Digi24.ro, individul conducea haotic şi a intrat în plin în maşinile oprite la semafor pe Bulevardul Dacia. Imediat după impact, lupta dintre cei doi a continuat pe asfalt, printre cioburi şi maşinile care traversau intersecţia.

"Maşinile erau oprite la roşu la semafor pe frână. El a venit într-un zgomot, fără frână, absolut nimic, este incredibil! Sunt conducător auto şi înţeleg. Nu a pus nici măcar o frână, zgomotul izbiturii a fost incredibil! A lovit 3 maşini! (n.r. Jurnalistă Digi24:  Avea viteză mare?) Cumplită, nu mare. S-au tăvălit pe jos, pe asfalt, se băteau în continuare şi el urlând: te omor! Asta a fost cel mai frapant", a povestit o martoră.

După impact, şoferul a coborât din maşină şi a continuat să o lovească pe femeie. Norocul ei a fost că în zonă era un echipaj de la Poliţia Locală. Nici agenţilor nu le-a fost uşor. Încercând să scape de urmăritori, bătăuşul, în vârstă de 39 de ani, s-a izbit violent cu capul de geamul unui taximetru aflat în mers. Aşa au reuşit oamenii legii să-l imobilizeze.

4 ambulanţe SMURD au ajuns la locul accidentului. 5 persoane au primit îngrijiri medicale, iar trei au fost transportate apoi la spital.

Soţia şoferului care a provocat accidentul din centrul Capitalei, aflată cu el în maşină, a spus că bărbatul ar fi consumat cocaină. De altfel, în maşina acestuia a fost găsit un praf alb, care a fost trimis la analize, afirmă surse din rândul anchetatorilor.

Femeia a mai spus că şoferul ar fi încercat să o omoare, atât pe ea cât și pe ceilalți participanți la trafic, provocând intenţionat accidentul. Aspectul este anchetat acum de poliţişti, care îl cercetează inclusiv pentru tentativă de omor.

De altfel, inclusiv femeia a fost drogată, după cum au arătat testele rapide făcute de polițiști.

Digi24.ro mai scrie că, până să ajungă la locul accidentului, şoferul a lovit şi un autobuz care circula regulamentar.

Ancheta a fost preluată de serviciul omoruri şi este coordonată de procurorii Parchetului Capitalei.

Timp de aproape patru ore, circulaţia pe ambele sensuri ale bulevardului Dacia a fost oprită.

UPDATE:

Șoferul care a provocat accidentul, Dragoş Bârligea, a fost externat duminică de la Spitalul Floreasca, unde s-a aflat sub pază, el fiind scos cu cătuşe la mâini și escortat la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, pentru audieri. Întrebat de jurnalişti dacă consumase droguri înainte de producerea accidentului, bărbatul a confirmat: „Da, eram drogaţi şi eu, şi ea”.

Totodaăt, el a mai spus că drogurile i-au dat „starea de tensiune şi agitaţie”, dar că nu intenţiona să omoare pe nimeni: „N-am avut intenție”.

De asemenea, el a spus că mergea cu viteză pentru că așa îi plăcea soției.