Accidentul s-a petrecut sâmbătă seară, în jurul orei 23, când o Dacie care ieşea de pe strada Lugojului a fost lovită în plin, în intersecţia cu bulevardul Cantemir, de un Mercedes de ultimă generaţie, având numărul BH-12-VYP.

"Veneam dinspre Nufărul şi ne-a ieşit in faţă pur şi simplu. A făcut stânga, să o ia spre Nufărul, m-a văzut, am bliţat cu farurile, am frânat, am văzut că a oprit, am pornit din nou, apoi a accelerat. Când am văzut, am tras stânga, dar tot am luat-o", a povestit şoferul Mercedesului.

Poliţiştii au stabilit că vina pentru producerea accidentului îi aparţine şoferului Daciei. "Din cercetări reiese că bărbatul de 55 de ani din Tileagd nu a respectat semnificaţia indicatorului oprire şi nu a acordat prioritate de trecere, intrând în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un tânăr de 22 de ani din Oradea. În urma accidentului rutier, atât conducătorul primului autoturism cât şi pasagera sa, de 48 de ani din Oradea, au suferit leziuni uşoare", a explicat BIHOREANULUI inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Din impact, Dacia s-a răsturnat şi s-a rupt practic în două, iar pentru scoaterea pasagerilor din maşină a fost nevoie de un echipaj de descarcerare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana. Bolidul tânărului de 22 de ani a suferit avarii doar la aripa din faţă dreapta.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz.