Accident spectaculos pe calea Armatei Române, lângă Universitate din Oradea, cu trei maşini implicate.

Marţi, în jurul orei 10, un Nissan înmatriculat în Republica Moldova, care se deplasa spre cimitirul municipal, s-a lovit frontal de un BMW cu numere de Bihor, care venea din sens opus. Un taximetru care se afla în staţie a fost acroşat uşor de BMW.

Există două versiuni cu privire la producerea coliziunii. Potrivit uneia, de vină ar fi fost şoferul Nissan-ului, care ar fi virat la stânga, spre parcare, neacordând prioritate BMW-ului. Cea de-a doua îl face vinovat pe şoferul BMW-ului, care, după ce ar fi "atins" taxiul, ar fi intrat pe contrasens, intrând în coliziune cu Nissan-ul care circula regulamentar.

Cert este că cele două maşini implicate direct în coliziune au fost serios avariate, iar şoferul şi pasagerul din Nissan au fost transportaţi la spital de echipajele SMURD Oradea. A rămas la Unitatea de Primire a Urgenţelor doar unul dintre cei doi bărbaţi, celălalt refuzând ajutorul medicilor.

"Bărbatul care a rămas la spital a suferit un traumatism cranio-cerebral, dar este echilibrat acum. I se fac investigaţii la UPU", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al UPU-SMURD, dr. Alexandru Mateoc.

La faţa locului s-au deplasat, pe lângă echipajele SMURD, şi poliţişti rutieri, pentru a stabilit cauzele producerii accidentului.

UPDATE: 

4 mașini implicate

Polițiștii au stabilit că, de fapt, în accident au fost implicate patru maşini. Este vorba despre un Nissan, condus de un tânăr de 25 de ani din Oradea, care a provocat carambolul, o Skoda, un BMW şi un autoturism Dacia Logan (taxi). 

"La ora 9.55, pe strada Universităţii, un bărbat în vârstă de 25 de ani din Oradea, în timp ce conducea un autoturism (n.r. - Nissan), pe fondul neatenţiei în conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare a autovehicului acroşând, astfel, un alt autoturism (n.r. - Skoda) oprit în parcarea de pe partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare. După impact, primul autoturism a pătrâns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu un altul (n.r. - BMW), condus regulamentar din sens opus de un bărbat în vârstă de 36 de ani din Oradea. La rândul său, în urma impactului, maşina din urmă a fost proiectată într-un alt autoturism (n.r. Dacia, în regim de taxi), oprit regulamentar în staţia taxi din zonă", a precizat pentru BIHOREANUL comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor. 

Poliţiştii rutieri continuă cercetările.

UPDATE 2:

Alcoolemie... sau nu

Comisarul Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor, a declarat miercuri, pentru BIHOREANUL, că toţi şoferii implicaţi în carambolul de pe strada Universităţii au fost testaţi cu aparatul etilotest.

În cazul tânărului de 25 de ani, care a provocat accidentul, etilotestul a indicat o concentraţie de 0,12 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la analize de sânge, iar acestea au relevat o concentraţie zero de alcool. Potrivit legislaţiei în vigoare, rezultatul acestor analize este cel concludent şi final.

Pe de altă parte, tânărul, singura victimă a accidentului, nu a rămas internat la spital, rănile sale fiind uşoare.