Scene groaznice vineri seară pe Drumul Naţional 1, în Borş. Chiar în dreptul supermarketului European Discount, în apropiere de benzinăria Agip, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani şi-a găsit sfârşitul, după ce a fost lovit în plin în timp ce încerca să traverseze, cel mai probabil pe zebră.

"Un autoturism marca Mercedes Sprinter (care transporta mai multe persoane - n.r.), înmatriculat în Suceava, care se deplasa spre Borş, a surprins şi a lovit în zona trecerii de pietoni un bărbat de aproximativ 50 de ani. În urma accidentului, pietonul a decedat pe loc. Continuăm cercetările în vederea stabilirii vinovăţiei conducătorului auto", a declarat la faţa locului inspectorul principal Octavian Negruţi, de la Serviciul Poliţiei Rutiere Bihor.

Impactul a fost extrem de violent. Victima a fost proiectată aproape 50 de metri, ajungând sub roţile unui autoturism Dacia Logan, condus de un tânăr de 27 de ani care circula regulamentar şi care, foarte şocat, nici nu şi-a dat seama prea bine ce s-a întâmplat. "Nu îmi dau seama dacă am trecut peste om. Am permis de 6 ani, am făcut peste 400.000 de kilometri, lucrez ca agent de vânzări şi niciodată nu am mai avut vreun incident. Îmi amintesc doar că înainte cu 5-10 metri am văzut că pur şi simplu mi-a căzut ceva în faţă", a declarat el BIHOREANULUI.

Tânărul spune că nu ştie foarte exact ce s-a întâmplat apoi. De altfel, deşi afară se întunecase, iluminatul stradal nu era pornit nici măcar la ora 21. "Dacă era lumină, poate mi-aş fi dat seama că e un om. Dar am crezut că e un câine", a spus şoferul Loganului.

Circulaţia pe porţiunea în care s-a produs accidentul a fost deviată pe străzi lăturalnice ale comunei.

Poliţia cercetează împrejurările producerii accidentului şi urmează să stabilească dacă victima a fost lovită pe trecerea de pietoni sau în apropierea acesteia. Cel mai probabil şoferul microbuzului, în vârstă de 32 de ani, se va alege cu dosar penal pentru omor din culpă, deoarece, conform primelor indicii, victima se angajase să traverseze regulamentar. Totuşi, şi şoferul Loganului este cercetat, anchetatorii urmând să stabilească în urma cărui impact a survenit decesul victimei şi dacă acesta are vreo vină.