Două persoane, soţ şi soţie, în vârstă de 65 de ani, au ajuns marţi seară la spital, în stare foarte gravă, după ce au fost spulberaţi de un Opel Vectra care nu a păstrat distanţa regulamentară şi a acroşat un Subaru Forester cu număr de Bucureşti care oprea la trecerea de pietoni, deoarece semaforul se schimbase în galben.

Accidentul s-a petrecut la semaforul din faţa Oradea Plaza, pe direcţia de mers dinspre centrul Civic spre Nufărul. Opelul, care circula cu viteză, nu a mai putut evita impactul şi, deşi şoferul a luat mult dreapta, a lovit autoturismul Subaru în spate, după care a ieşit în decor, peste trecerea de pietoni şi scuarul de flori care delimitează şoseaua de liniile de tramvai.

"Din primele date, pe fondul neadaptării vitezei, conducătorul în vârstă de 28 de ani al unui autoturism înmatriculat în Bihor (n.r. Opel Vectra), a pierdut controlul asupra autoturismului şi a acroşat din spate un alt autoturism (n.r. Subaru Forester), după care a părăsit partea carosabilă şi a acroşat doi pietoni care aşteptau să traverseze", a declarat pentru BIHOREANUL agent principal de poliţie Ioana Lascău, ofiţer de presă la Poliţia Bihor.

În urma impactului violent, cei doi pietoni au fost proiectaţi câţiva metri, iar maşina care i-a accidentat s-a oprit abia în parapeţi.

Circulaţia tramvaielor în zonă a fost blocată pentru mai bine de o oră, iar circulaţia rutieră dinspre centru a fost deviată pe strada Sucevei.

Victimele au fost transportate în stare foarte gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, unde medicii se luptă să le salveze viaţa. Potrivit dr. Hadrian Borcea, femeia a suferit cele mai multe răni, având traumatisme pe fiecare segment al corpului: la cap, torace, abdomen şi membre.

"Este în stare foarte gravă, încă nu este stabilă", a precizat Borcea. Şi soţul ei se luptă să supravieţuiască. "Bărbatul are traumatism toracic şi abdominal, leziuni la membrele superioare, şi e în curs de investigare, deoarece are leziuni la nivelul organelor interne", a precizat dr. Borcea.

Sergiu Ionuţ Cloboc, şoferul Opelului care a provocat accidentul, broker de asigurări, a declarat presei că tot ce îşi doreşte este ca victimele sale să supravieţuiască. "Numai să nu moară. E tot ce-mi doresc", a spus tânărul şofer. "Era verde şi am încercat să-l prind. Eram pe banda din mijloc şi dintr-o dată mi-a apărut în faţă o maşină Subaru. Am încercat să o evit şi am ajuns peste liniile de tramvai", aşa a explicat Cloboc producerea accidentului.

Victimele şoferului imprudent sunt doi intelectuali pensionari. Bărbatul este fost contabil al Consiliului Judeţean Bihor iar soţia sa, fostă profesoară de biologie la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu". Miercuri, cei doi soţi au fost vegheaţi permanent în spital de fiica lor şi ea contabilă în cadrul CJ Bihor dar şi de vecinii din blocul în care locuiesc. Starea celor doi continuă să rămână gravă, ambii fiind internaţi pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean Oradea.