Accident teribil, luni după amiază, la ieşirea din Salonta spre Oradea. Două persoane, mamă şi fiu, au murit, iar alte patru persoane sunt rănite, după ce o maşină a intrat pe contrasens, s-a izbit de o alta, iar apoi a fost proiectată într-o dubiță.

Potrivit primelor informaţii de la faţa locului, în evenimentul rutier au fost implicate trei maşini: un Cielo, un microbuz şi un Peugeot.

"În jurul orei 13, pe DN 79, în afara localităţii Mădăras, o femeie de 45 ani, din Marghita, în timp ce conducea un autoturism (Cielo - n.r.) din direcţia Salonta spre Oradea, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a acroşat un autoturism condus de o femeie de 46 ani din Salonta (Peugeot - n.r.), după care a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară condusă de un bărbat de 49 ani. În urma evenimentului a rezultat decesul şoferiţei din Marghita şi al unui pasager minor", a declarat BIHOREANULUI comisarul şef Ioana Indrieş, de la Biroul de Presă al Poliţiei.

O altă fată din Cielo, fiica de 14 ani a femeii care a decedat, a fost rănită grav şi transportată la spital. Tot la spital au ajuns şi trei pasageri din autoutilitară, care au suferit răni mai uşoare.

"Fetița de 14 ani este rănită grav, cu traumatism cranian și toracic. Șoferul dubiței este în stare stabilă, se suspectează că ar avea o fractură de coloană vertebrală și urmează să fie consultat de un medic neurochirurg. Soția și fiul lui de 8 ani, care au suferit leziuni minore, cel mai probabil vor pleca acasă", a declarat BIHOREANULUI șeful SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea. 

Conform locotenentului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, desfăşurarea de forţe la locul accidentului a fost impresionantă. "Au fost mobilizate echipajul de prim-ajutor calificat al Detaşamantului de pompieri Salonta şi o autospecială cu modul de descarcerare din cadrul aceleiaşi subunităţi, precum şi echipajul de descarcerare grea, din cadrul Detaşamentului I Oradea, alături de echipajul de Terapie Intensivă al SMURD Oradea şi echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă".

Două persoane, mama şi fiica, au rămas încarcerate. Urgentiştii au constatat, însă, decesul mamei, iar în cazul băieţelului, în vârstă de circa 12 ani, au făcut manevre de resuscitare, dar fără succes.

"Poliţiştii continuă cercetările, pentru a stabili circumstanţele exacte în care s-a produs evenimentul rutier", a mai precizat Ioana Indrieş.