Un grav accident de circulaţie s-a petrecut, sâmbătă în jurul orei 11.30, la intrarea în satul bihorean Sânicolaul de Munte, pe Drumul Judeţean 767/A. Două surori, domiciliate în comună, goneau într-un autoturism Volkswagen Sharan, când şoferiţa, în vârstă de 20 de ani, a pierdut controlul maşinii şi a intrat direct într-un pom de pe marginea şoselei.

În urma unui apel la numărul unic de urgenţă 112, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-au deplasat la faţa locului un echipaj de prim ajutor calificat şi unul de intervenţie cu modul de descarcerare din cadrul staţiei Săcueni, respectiv un echipaj de terapie intensivă mobilă de la Oradea.

„Ambele persoane aflate în autoturism erau încarcerate, iar pompierii au acţionat pentru extragerea lor şi acordarea primului ajutor”, a declarat, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, Camelia Roşca.

Din nefericire, sora şoferiţei, în vârstă de 19 ani, pasageră în dreapta, era în stop cardio respirator şi, în ciuda manevrelor de resuscitare aplicate de medici, a decedat. Totodată, şi şoferiţa a suferit mai multe traumatisme şi este în stare gravă la spital.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei bihorene, Alina Dinu, din primele informaţii adunate de poliţişti, cauza accidentului o poartă viteza excesive.