Doi bărbaţi au fost răniţi, marți după amiază, după ce două maşini s-au lovit pe DN 79, în zona localității bihorene Gepiu. Impactul a fost atât de violent, încât motorul uneia dintre maşini a fost aruncat la câţiva metri.

"Apelul prin 112 a fost la ora 17.39. Accidentul s-a produs pe DN 79, la intrarea în localitatea Gepiu. Sunt implicate două autoturisme, iar poliţiştii rutieri efectuează cercetări la faţa locului pentru a stabili exact cauzele producerii evenimentului", a declarat marți seară BIHOREANULUI comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Aceasta a mai precizat că, până la degajarea carosabilului, circulaţia a fost blocată o perioadă, ulterior traficul s-a reluat pe un singur fir,  iar la ora transmiterii acestei ştiri se circulă în parametri normali.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor şi SMURD Bihor, evenimentul rutier s-a soldat cu două victime, doi bărbaţi, unul de 48 de ani, iar celălalt de aproximativ 30 de ani.

"Ambele victime rămân internate, ambele la Chirurgie, sunt politraumatizate. Au suferit în special leziuni la nivelul capului şi toracelui. Victima de 48 de ani este în stare mai gravă, iar cealaltă, de 30 de ani, este internată mai mult pentru monitorizare şi supraveghere", a declarat dr. Borcea pentru BIHOREANUL.

UPDATE:

Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului, vina pentru producerea accidentului o poartă şoferul unui Ford, care a depăşit fără să se asigure, acroşând un Mercedes care circula în spatele său şi care intrase deja în depăşire.

"Un bărbat de 28 de ani din Roşiori, judeţul Bihor, în timp ce conducea un autoturism (Ford n.r.), pe direcţia Oradea – Salonta, s-a angajat în depăşirea vehiculului din faţa sa fără să se asigure, a pătruns pe sensul opus de circulaţie unde a intrat în coliziune laterală cu un alt autotrism (Mercedes n.r.), condus regulamentar de un bărbat de 48 de ani din localitatea Sânnicolaul Mare, judeţul Timiş, care era în depăşirea primului autoturism”, a declarat Alina Dinu.

Până la urmă, doar bărbatul de 48 de ani a rămas internat în spital, tânărul de 28 de ani fiind dus la audieri de polițiștii rutieri, care continuă cercetările în caz.