Întrecerile Campionatelor Europene de judo tineret, rezervate sportivilor sub 23 de ani, desfăşurate în perioada 17-19 noiembrie în capitala Cehiei, Praga, au fost cu ghinion pentru cea mai talentată tânără judoka orădeană, Larisa Alexandra Florian.

În cadrul categoriei 52 kg feminin, Larisa Florian, după ce a disputat primele confruntări, s-a accidentat în faza sferturilor de finală într-o dispută cu o sportivă din Kosovo, care a fost prezentă anul acesta la Jocurile Olimpice de la Londra.

Astfel, eleva antrenorului Aurelian Fleisz a fost nevoită să abandoneze competiţia înainte de a intra în "careul de aşi", fază care i-ar fi asigurat medalia de bronz. "Îmi doream foarte mult să trec de această fază, chiar dacă m-am accidentat, pentru a intra în medalii", a declarat Larisa.

În cele din urmă tânăra şi foarte talentata sportivă a clubului LPS Bihorul JC Liberty s-a clasat pe locul V.

Trebuie precizat faptul pe evoluţia Larisei Florian s-a bazat şi Federaţia Română de Judo, când a stabilit obiectivul de trei medalii la această prestigioasă competiţie. În cele din urmă, România a cucerit o singură medalie la Europenele de tineret de la Praga, de bronz, prin clujeanca loredana Ohîi.

"Sunt dezamăgită, am avut speranţe mari pentru acest concurs. Este prima accidentare din cariera mea. M-am speriat foarte tare. Mă bucuram şi dacă pierdeam, dar să nu mă accidentez, ca să pot să lupt pentru medalia de bronz", a mai declarat Larisa, la întoarcere.

"A fost un nivel ridicat al întrecerilor, cu foarte multe sportive de valoare, care au participat şi la Jocurile Olimpice. La categoria Larisei au fost două asemenea sportive. Păcat că a survenit accidentarea ei, fiindcă altfel aveam asigurată o medalie pentru Oradea şi încă una pentru România", a precizat şi antrenorul Aurelian Fleisz.

Larisa, care se află acum cu mâna stângă în ghips, va lipsi de la antrenamente cel puţin două săptămâni şi va rata întrecerile finale ale Campionatelor Naţionale pe echipe.

La Praga, la Europenele de tineret, LPS Bihorul JC Liberty a mai avut o participantă, pe Lorena Podelenczki, în limitele categoriei 70 kg, care a fost eliminată încă din primul tur.