Accidentul grav petrecut joi dimineaţa în localitatea Beznea între un Audi şi un TIR a fost provocat de şoferul maşinii, un orădean de 30 de ani, care conducea cu viteză neadaptată la condiţiile de drum pe DN1, dinspre Cluj spre Oradea, inclusiv în curbă.

"Joi, 6 februarie a.c., la ora 09.32, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Beznea, un bărbat de 30 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Cluj - Oradea, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum. Astfel, într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns şi a circulat pe contrasens şi a acroşat cu partea laterală dreapta un autotren care circula regulamentar, pe banda a doua de circulaţie, dinspre Oradea înspre Cluj, condus de un bărbat de 35 de ani, din comuna Lueta, judeţul Harghita", a transmis IPJ Bihor.

În urma accidentului, şoferul autoturismului a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

El a fost preluat de elicopterul SMURD, "în cod galben medical", adică în stare critică, şi transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean.

Poliţiştii rutieri din Aleşd continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului rutier.

UPDATE. Starea şoferului ajuns la Spitalul clinic judeţean din Oradea este gravă, dar stabilă. Tânărul în vârstă de 30 ani a suferit multiple fracturi la nivelul craniului, claviculei, coastelor şi are hemoragii intracerebrale care însă nu necesită intervenţii chirurgicale. 

"Problema mai gravă este contuzia pulmonară, care necesită terapie intensivă. Evoluţia pacientului depinde de starea plămânilor", a declarat, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al UPU Smurd Bihor, dr Béres Zsolt. 

Citeşte şi:

Accident grav în Bihor, între un TIR şi un autoturism. Trafic oprit pentru aterizarea elicopterului SMURD (VIDEO)