Poliția Bihor a transmis marți concluziile primelor cercetări efectuate în urma accidentului produs marți în zorii zilei pe bulevardul Dimitrie Cantemir din Oradea, precizând că acesta a fost produs de un taximetrist, care nu a cedat trecerea, iar astfel a intrat în coliziune cu un tramvai Astra din flota OTL.

„Marți, 14 noiembrie a.c., în jurul orei 05.35, un bărbat de 65 de ani, din comuna bihoreană Bulz, cu reședință în municipiul Oradea, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, în regim de taxi, pe strada Lugojului din Oradea, la intersecția cu strada Dimitrie Cantemir, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, nu ar fi respectat semnificația indicatorului rutier «Cedează Trecerea» și ar fi pătruns în intersecție, fiind accidentat de un tramvai, condus pe strada Dimitrie Cantemir, de un bărbat de 55 de ani, din Oradea”, a transmis comisarul-șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. 

Atât taximetristul, cât și pasagerul său au fost răniți în accident. Dacă inițial a refuzat să fie transportat la spital, șoferul a ajuns până la urmă în îngrijirea medicilor.

În tramvai se afla doar vatmanul, iar acesta nu a suferit leziuni. 

Ambii conducători de autovehicule au fost testați cu aparatul etiloltest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii Biroului Rutier Oradea continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!