50 de maeștri ai instrumentelor, rebeli ai muzicii clasice, își vor arunca în aer partiturile, vor distruge arcușuri, vor transforma „Anotimpurile” lui Vivaldi într-un monstru rock, care urlă cu pasiune și nebunie. Spectacolul Vivaldi Rocks este adus la Oradea de Orchestra Simfonică București, care promite o experiență unică și inovatoare, în care muzica clasică se îmbină cu hituri rock de la AC/DC, Metallica sau Black Sabbath, într-o explozie a simțurilor.

Evenimentul face parte din Turneul național „Vivaldi Rocks” și ajunge în Oradea duminică, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

„Ne dorim promovarea culturii muzicale și livrarea unui spectacol nonconformist și de proporții. Totodată, dorim să ștergem imaginea prăfuită a muzicii clasice și să o redefinim printr-o fuziune originală și neașteptată între cele două stiluri, aparent opuse: clasic și rock. Acest concert este special prin abordarea sa inovatoare, aducând împreună muzicieni de top din domeniul clasic și rock, pentru a crea o experiență muzicală unică și memorabilă”, transmit organizatorii turneului printr-un comunicat.

În program se regăsesc „Anotimpurile” lui Vivaldi, pe un aranjament de Eduard Dabrowski, într-o îmbinare inedită cu unele dintre cele mai tari hituri rock din istorie ale legendarilor de la Metallica, Depeche Mode, Black Sabbath, Queen, Pink Floyd, AC/DC.

„Vivaldi Rocks” nu e doar un concert, e o revoluție muzicală, iar „acest concert nu e despre a sta cuminte și a aplauda între mișcări; e despre a simți fiecare acord, despre a vedea cum două lumi aparent diferite se pot uni și pot crea ceva cu adevărat epic. E momentul să aruncăm pe fereastră orice preconcepție și să dăm volumul la maximum”, mai spun organizatorii.

Orchestra Simfonică București are calitatea de Ambasador Cultural al României, promotor al culturii și identității naționale române și a primit statut de utilitate publică prin hotărâre a Guvernului României.

Bilete la evenimentul de duminică de la Oradea pot fi cumpărate online, de pe iabilet.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!